Нафта Brent впала до $47

Нафта Brent впала до $47

Укрінформ
Світові ціни на нафту знижуються в п'ятницю на тлі побоювань інвесторів щодо перевищення пропозиції над попитом на ринку "чорного золота".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,59% - до 47,1 долара за баррель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,57% - до 45,42 долара за баррель.

"З третього кварталу 2016 року до кінця 2017 року відбудеться дуже незначна зміна світових запасів (нафти - ред.). Як таке, наростання запасів, яке відбувається з початку 2014 року, значною мірою збережеться, а, отже, перешкоджатиме будь-якому зростанню цін", - наводить агентство Рейтер слова аналітиків банку BNP Paribas.

Стримують зниження цін на нафту дані статистики по ВВП Китаю, однієї з найбільших економік світу. Зростання показника у другому кварталі 2016 року в річному вираженні становить 6,7%, зберігшись на рівні першого кварталу. За попередніми даними, зростання ВВП Китаю у першому півріччі 2016 року становило 6,7%. Результати другого кварталу не збіглися з очікуваннями аналітиків, які розраховували на уповільнення темпів економічного зростання Китаю до 6,6%.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,92 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 47,16 долара за баррель, що на 21 цент нижче від рівня закриття торгів ($47,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-