Центренерго купує вугілля в

Центренерго купує вугілля в "Л/ДНР" через "кримінальну" фірму - ЗМІ

Укрінформ
ПАТ "Центренерго" оприлюднило у "Віснику держзакупівель" дані про контракти на постачання вугілля, укладені у першому кварталі 2016 року.

У самому звіті немає даних про дату його складення. Він був опублікований лише 21 червня, хоча мав бути оприлюднений ще у квітні, пишуть "Наші гроші".

На початку червня повідомлялося, що "Центренерго" з незрозумілих причин у 2016 році припинило офіційну публікацію даних про постачання вугілля з Росії та ОРДЛО, хоча раніше звітувало щоквартально.

"В останньому звіті оприлюднені дані про 10 контрактів на загальну суму 3,77 млрд грн. У всіх випадках не оприлюднено ні обсяг вугілля, ні ціну за тону, хоча раніше такі дані оприлюднювались. Відтак неможливо порівняти закупівельну ціну з вартістю антрациту 1364 грн./т, яку "Центренерго" тоді мало право закладати у тариф на вироблену електроенергію", - йдеться в публікації.

Як зазначає видання, вперше серед постачальників держкомпанії з’явилось ТОВ "ДТЕК трейдінг" Ріната Ахметова.

Продовжено співробітництво з ТОВ "Шахтоуправління "Донбас", якому торік замовили вугілля на 528 млн грн. "Співвласником цієї фірми є Дмитро Бурлака з окупованого терористами Донецька. Раніше він також був засновником ТОВ "Збагачувальна установка "Макіївська" разом з Всеволодом Бухтіаровим і Віталієм Беляковим, екс-директором вугільної компанії ДРФЦ з угрупування біглого Януковича. Бухтіаров і Беляков входили до складу засновників ТОВ "Сварожеч", яке за часів Януковича поставляло вугілля на ще державне "Донбасенерго", - пишуть "Наші гроші".

Найбільший підряд вартістю 523 млн грн, за даними видання, нині отримало ТОВ "Збагачувальна Фабрика №105", записане на мешканок окупованого терористами Донецька Тамару Лисенко і Вікторію Остапенко.

"Центренерго" торік вже замовляло у цієї фірми вугілля на 84 млн грн, і цей факт потрапив у кримінальне провадження ГПУ проти тодішнього директора енергокомпанії Ігоря Балабанова. Наразі він звільнився з "Центренерго", його замінив Олег Коземко.

Перелік контрактів на постачання вугілля для «Центренерго» у І кварталі 2016 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-