Гройсман розповів, скільки газу щорічно добувають в Україні

Гройсман розповів, скільки газу щорічно добувають в Україні

Укрінформ
В Україні добувається щорічно близько 20 млрд кубометрів газу, з яких лише 12,5 млрд кубометрів - державний видобуток.

Про це заявив в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми ще в 1970-80 роках добували 60 і більше мільярдів кубів газу. Сьогодні ледве-ледве держава видобуває 12,5 мільярдів. І коли я чую, у тому числі й від інших політичних сил, що Україна добуває 20 млрд кубометрів газу і цього достатньо населенню, то я хочу сказати, що 12,5 млрд - це державний газ, а 8 мільярдів - це приватний газ, який дали можливість добувати приватним компаніям і знищували українську газодобувну галузь", - заявив Гройсман.

За його словами, це було зроблено для того, “щоб ми з Вами не мали газу, а купляли його у “Газпрому".

“Це була стратегія на далеку перспективу і вона була підсилена саме у 2009 році”, - додав Глава Уряду.

На його переконання, газовий контракт з Росією у 2009 році містив кабальні умови і був підписаний “крайнє непрофесійно і зрадницьки по відношенню до українського народу”.

Гройсман висловив переконання, що за 3-5 років видобуток державного газу в Україні можна наростити до 20 млрд кубометрів щорічно.

“Ми маємо відновити видобуток українського газу. Ми завозимо сьогодні газ із-за кордону і купляємо його за валюту. Україна може за 3-4-5 років наростити державний видобуток газу до 20 мільярдів. Це дасть нам можливість навіть самим стати експортерами. При тому, що ми ще зменшимо його споживання”, - переконаний він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-