Рада планує ліквідувати Нацкомфінпослуг

Рада планує ліквідувати Нацкомфінпослуг

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 2413а, внесений Президентом.

Законопроект стосується внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розподілу повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг між Національним банком та Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку.

За відповідне рішення проголосували 235 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект, зокрема, передбачає передачу повноважень державного регулювання фінансової діяльності від Нацкомфінпослуг до НБУ та Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Проектом закону планується передати Національній комісії цінних паперів і фондового ринку право регулювати всі види діяльності, пов'язаної з цінними паперами і фондовим ринком, а також системою накопичувального пенсійного забезпечення та діяльністю недержавних пенсійних фондів, включаючи їх адміністрування.

До повноважень Нацбанку пропонується віднести державне регулювання страхової діяльності, системи кредитної кооперації та усіх інших видів небанківських фінансових послуг, які не пов'язані з ринками цінних паперів та похідних (деривативів), фондовим ринком та системою накопичувального і недержавного пенсійного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-