Уряд за те, щоб зарплати і пенсії відповідали тарифам - Рева

Уряд за те, щоб зарплати і пенсії відповідали тарифам - Рева

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив уряду включити всі вимоги профспілок стосовно заробітних плат до Генеральної угоди, яка має бути невдовзі підписана між Кабміном і профспілками.

Про це повідомив журналістам у середу міністр соціальної політики Андрій Рева після зустрічі Прем'єр-міністра з представниками профспілок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали доручення від Прем'єр-міністра доопрацювати Генеральну тарифну угоду з урахуванням вимог, які нам сьогодні передали профспілки. Переговори по ній уже знаходяться на завершальній стадії", - сказав Рева.

За його словами, мова йде про підготовку низки законопроектів на основі цієї угоди, які "суттєво реформують питання заробітної плати в Україні і дозволять підвищити соціальні стандарти".

"Ці законопроекти мають дозволити отримати людям реальні гроші, щоб поліпшити своє матеріальне становище і мати змогу платити за новими тарифами", - підкреслив міністр соцполітики.

Він зазначив, що уряд домовився з профспілками "підтримувати постійний конструктивний діалог" щодо цього.

Міністр нагадав, що останнього разу Генеральну угоду між профспілками і урядом було підписано ще в 2011 році.

"Уже 5-ий рік між владою, профспілками і роботодавцями немає спільного розуміння того, якими мають бути соціальні стандарти в Україні", - сказав він.

Тому, за словами Реви, підвищення тарифів на комунальні послуги стало "лакмусовим папірцем, який показав, що в нашій країні, за розрахунками Мінсоцполітики, майже 9 млн з 15 млн домогосподарств можуть бути неспроможними заплатити за новими тарифами". 

"Це є вирок тій соціально-економічній політиці, яка проводилась у нашій країні протягом останніх 25 років. Всі попередні уряди боролися з тарифами, а ми вважаємо, що треба боротися з бідністю, за підвищення заробітної плати, пенсій, за те, щоб європейським тарифам відповідали європейські зарплати і пенсії", - підкреслив урядовець.

У цьому відношенні, зауважив він, в уряду і профспілок є "спільне розуміння, що це потрібно робити".

Рева також зауважив, що в ході зустрічі Прем'єр-міністра з представниками профспілок "відбулася відверта, щира, але конструктивна розмова з проблемних питань, які турбують людей".

Як повідомляв Укрінформ, представники профспілок з усіх регіонів України проводять у середу в Києві Всеукраїнський марш протесту проти підвищення цін на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги. 

В акції беруть участь Федерація профспілок України, Профспілка металургів і гірників, Конфедерація вільних профспілок, регіональні відділення Профспілки працівників науки і освіти.

З представниками профспілок провів зустріч Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-