Порошенка просять швидше підписати пільгове ввезення авто

Порошенка просять швидше підписати пільгове ввезення авто

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав і направив Президенту пропозицію щодо підписання проекту Закону про стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Законопроект було розроблено з метою стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні та створення для громадян України умов придбання доступних легкових автомобілів для власного використання", - йдеться у повідомленні.

Пільгові умови ввезення автомобілів розповсюджуються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, постачання, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік.

За період дії Закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.

Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні яких були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Як повідомлялось, Рада ухвалила закон № 3251 «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-