Гройсман сказав, що треба для зростання ВВП на 7%

Гройсман сказав, що треба для зростання ВВП на 7%

Укрінформ
Україна має потенціал до зростання внутрішнього валового продукту на рівні значно більшому, ніж прогнозує Міністерство економічного розвитку і торгівлі, він може досягнути 7%.

Про це на засіданні уряду у п'ятницю сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропозиції Мінекономрозвитку – це консервативний сценарій. Моє особисте бачення полягає у тому, що зростання може бути значно більшим. Я не бачу жодних об’єктивних перешкод. Потенціал України є значно більшим, ніж прогноз зростання і рівень життя. Зростання може бути не 2-3%, а 7%. Потрібна політична воля та правильні рішення", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що Україні необхідна прозора та публічна приватизація, це дасть додаткові надходження у бюджет, якісний продукт, робочі місця та знищить корупцію.

"Також необхідний нормальний бізнес-клімат. Дерегуляція, розвиток міжнародних ринків, поглиблення переробки продукції, створення справедливої судової системи, інвестування дадуть нам значно більший рівень зростання", - розповів прем’єр.

Він наголосив, що за оцінками усіх експертів, 45-60% економіки у тіні. Це ті кошти, які були недоотримані громадянами та економікою.

"Зростання заробітної плати на 5% - цього не достатньо. Ринок праці не реформований, орієнтований не на створення робочих місць, а на стримування безробіття. Треба інвестувати у створення робочих місць", - наголосив прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-