USAID анонсувало надання Україні додаткової допомоги - $142 мільйони

USAID анонсувало надання Україні додаткової допомоги - $142 мільйони

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Вашингтоні провів зустріч з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Гейл Сміт, яка проанонсувала надання Україні додаткової допомоги.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Агентством США з міжнародного розвитку анонсовано надання Україні додаткової допомоги у рамках реформування енергетичної галузі, судової системи та проведення децентралізації загальним обсягом у 142 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у ході зустрічі адміністратор USAID Гейл Сміт запевнила у готовності Агентства США з міжнародного розвитку продовжувати підтримку проведення реформ в Україні. Так, за її словами, USAID запланувало допомогу Україні в енергетичній сфері, децентралізації та судовій реформі, загальною сумою 142 млн дол., зокрема 70 млн дол. на забезпечення реформи енергетичного сектору України, 50 млн дол. на підтримку децентралізації та 22 млн дол. для забезпечення судової реформи. USAID також зацікавлене у підтримці новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, відзначила Гейл Сміт. Це частина того пакета фінансової підтримки реформ, яку анонсував Віце-президент США Джо Байден під час зустрічі з Прем'єр-міністром.

Гройсман наголосив на важливості поглиблення співпраці із USAID та подякував за підтримку. «Ваша підтримка дала нам можливість реалізувати багато завдань, - зазначив він. - Я усіляко підтримую подальше поглиблення нашої співпраці і розширення взаємодії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-