Пасішнику знайшли крісло в Укртранснафті

Пасішнику знайшли крісло в Укртранснафті

Укрінформ
Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник був обраний першим заступником генерального директора, членом дирекції оператора нафтотранспортної системи ПАТ "Укртранснафта".

Про це йдеться в повідомленні оператора нафтотранспортної системи в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Опубліковані дані свідчать, що відповідно до рішення загальних зборiв акцiонерiв компанії вiд 13 червня 2016 року Андрія Пасішника обрано першим заступником генерального директора, членом дирекцiї ПАТ "Укртранснафта" строком на два роки – до 13 червня 2018 року. Було також обрано ще двох членів дирекцiї компанії - Вiталiя Михайльо та Ігоря Костьо.

Крім того, на два роки було продовжено строк повноважень генерального директора ПАТ "Укртранснафта" Миколи Гавриленка – до 13 червня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня Міністерство юстиції України зареєструвало нову редакцію статуту "Укртранснафти", в якому повністю скасовані Наглядова рада і ревізійна комісія.

У зв’язку з цим було припинено повноваження голови наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" Сергія Коновця, членів наглядової ради  Романа Бiляги, Костянтина Пожидаєва, Вiталiя Щербенка, Полiни Загнітко.  

"Реєстрація статуту "Укртранснафти" у новій редакції - завершальний етап у реалізації реформи корпоративного управління. Наприклад, раніше для погодження значного правочину необхідно було скликати засідання наглядової ради (за законодавством - 5 днів з дати повідомлення про скликання), отримувати завдання на голосування членам наглядової ради тощо. Відтепер аналогічне рішення може бути отримано блискавично протягом одного дня - правління Нафтогазу приймає рішення, яке є рішенням загальних зборів акціонерів у товариствах, де НАК є одноосібним акціонером. Таким чином, буде досягнуто оперативності і гнучкості в управлінні цим стратегічним підприємством", - прокоментував Пасішник.

Як повідомлялося, на початку року навколо особи Пасішника розгорівся скандал. Зокрема, тодішній міністр економіки Айварас Абромавічус заявив, що на нього здійснюється тиск з тим, щоби призначити Пасішника заступником міністра.

У лютому 2016 року депутат Сергій Лещенко опублікував скандальне листування Абромавичуса і виконавчого директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника, де останній заявив, що його на посаду в Кабміні просуває Ігор Кононенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-