Гройсман збирається до Німеччини

Гройсман збирається до Німеччини

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, як очікується, здійснить візит до Берліна 27-28 червня.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН повідомило у четвер джерело в дипломатичних колах.

"Візит Гройсмана готується 27-28 червня", - сказало джерело.

У свою чергу, голова Східного комітету німецької економіки Вольфганг Бюхеле підтвердив, що Гройсман приїде 27 червня. За словами Бюхеле, в ході відвідання німецької столиці планується обговорити подальші шляхи розвитку двостороннього співробітництва. Відбудуться зустрічі з бізнесменами, керівництвом Східного комітету під час робочої вечері. "Ми сподіваємося, що прем'єр Гройсман продовжить хороші реформи, започатковані попереднім урядом", - додав Бюхеле.

За даними очолюваної ним структури, показники німецько-української торгівлі першого кварталу 2016 року демонструють зміну тенденції до падіння, характерної для останніх двох років: Німеччина імпортувала за перші три місяці українських товарів на 452 млн євро, на 3,23% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Німецький експорт до України за цей же період зріс на 29,3% і досяг 857,4 млн євро. Загальний обсяг товарообороту, таким чином, становив у першому кварталі року понад 1,3 млрд євро при збільшенні на 19,23%.

Обсяг торгівлі між Україною і 28 країнами ЄС у 2015 році становив 27 млрд євро (проти 38 млрд у 2013 році), з них на частку ФРН припадає 4,6 млрд, мінус 12% порівняно з 2014 роком.

Крім того, Бюхеле зазначив, що Європа продовжить фінансово підтримувати Україну "мільярдами євро" для того, щоб країна змогла успішно розвиватися в напрямку Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-