Гройсман каже, що економія від ProZorro на тендерах - до 50%

Гройсман каже, що економія від ProZorro на тендерах - до 50%

Укрінформ
Система електронних державних закупівель дозволяє економити до 50% на здійсненні тендерів.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав Голова уряду Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу підкреслити, що за деякими позиціями ми маємо різницю ціни майже вдвічі. Це означає, що ми можемо вдвічі більше закуповувати, вдвічі більше заощаджувати та розподіляти ресурси. Я думаю, що для нас це має бути пріоритетом. Це є принципово важливе питання для кожної сфери. Прозора система закупівель має охоплювати 100% державних закупівель нашої країни. Це десятки мільярдів, які ми можемо заощаджувати», - сказав Гройсман.

За його словами, на засіданні уряду буде розглянуто питання роботи системи ProZorro.

«Перед урядом стоїть завдання розвинути економіку та наповнити бюджет. Є кілька питань, які треба вирішити. Необхідно не лише заробляти, але і заощаджувати. Ми маємо стандартну систему державних закупівель – абсолютно неефективну. І є сучасна, конкурентна, якісна система ProZorro. Сьогодні ми почуємо, де є успіхи, а де є недоліки. Ми визначимо план модернізації системи», - додав Гройсман.

Як зазначив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, протягом 14 місяців роботи електронної системи ProZorro вдалося зекономити понад 1,5 млрд грн. 

«За 14 місяців роботи електронної системи ProZorro вдалося зекономити понад 1,5 млрд грн. Оголошено понад 100 тис. тендерів, зареєстровано 5800 закупівельників. На 2016 рік стоїть завдання здійснити повний перехід на електронні закупівлі. Це дозволить поширити ефект економії на усі державні тендери», - сказав він.

Кубів закликав обласні державні адміністрації зважати на позитивні результати тендерів і використовувати ProZorro незалежно від суми закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-