Порошенко: Саудівське й азербайджанське замовлення на

Порошенко: Саудівське й азербайджанське замовлення на "Ани" - лише початок

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що українське літакобудування знову посідатиме одне з чільних місць у світі.

Про це він заявив під час урочистостей з нагоди 70-річчя з дня заснування ДП «Антонов», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені приємно сьогодні бачити очі, які горять, які вірять у те, що ми відродимо українське виробництво літаків. Що дає вам і мені такі підстави для оптимізму? Нарешті ми уклали нові контракти на постачання українських літаків у Саудівську Аравію, нарешті під час зустрічі з Президентом Азербайджану Алієвим ми домовилися про те, що Азербайджан купує українські літаки «Антонов». Нарешті й українська влада повернулася обличчям до вашого колективу і Міністерство оборони вперше за багато років замовляє нові "антоновські" літаки. Повірте мені - це лише початок», - сказав глава держави.

Він наголосив, що 13-тисячний колектив «Антонова» з багаторічною історією заробив це право.

Порошенко також зауважив, що за минулий рік зроблено досить багато, зокрема підвищено заробітну плату працівникам заводу, передусім льотному складу та інструкторам.

«Важливо зберегти колектив, зберегти творчий потенціал, забезпечити замовлення, не допустити заборгованість по заробітній платні і навіть в умовах, коли Росія як країна-агресор повністю закрила свої ринки для нашого машинобудування і літакобудування, припинила постачання комплектуючих, ми не скорилися, ми залишилися незламними, ми вийшли на нові ринки і навчилися абсолютно інакше представляти Україну в світі», - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-