Процесу щодо банкрутства Укрнафти поки немає - Насіров

Процесу щодо банкрутства Укрнафти поки немає - Насіров

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров каже, що процесу щодо банкрутства ПАТ "Укрнафта" поки немає. Наразі вивчається можливість погасити заборгованість компанії.

Про це він розповів журналістам після засідання Кабінету Міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процесу по банкрутству ще немає", - сказав Насіров.

Керівник ДФС зауважив, що необхідно визначити, звідки можна взяти кошти, щоб покрити заборгованість компанії.

Як повідомлялося, вчора Наглядова рада "Укрнафти" визнала наявність ознак неплатоспроможності підприємства, і на загальних зборах акціонерів було ухвалено рішення про підготовку до ініціювання процедури санації.

Наглядова рада доручила голові правління "Укрнафти" Марку Роллінсу провести переговори з Державною фіскальною службою України та отримати позицію податківців щодо можливостей погашення податкового боргу товариства, зокрема, реструктуризації боргу в рамках процедури санації.

Наглядова рада доручила голові правління "Укрнафти" надати всім членам наглядової ради консолідовану фінансову звітність товариства за 2015 рік, складену за МСФЗ та підтверджену незалежним аудитором "Укрнафти" (ТОВ Аудиторська фірма "ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)").

Наступне засідання, яке було призначено на 7 червня 2016 року, розгляне консолідовану фінансову звітність товариства за обов’язкової участі представника незалежного аудитора.

Правління товариства отримало завдання обрати на тендері одну із загальновизнаних аудиторських фірм для проведення спеціальної перевірки (Forensic Audit) при здійсненні окремих господарських операцій з продажу сирої нафти та проведення попередніх оплат за нафтопродукти у 2015 році.

Крім того, голова правління товариства зобов’язаний надати наглядовій раді документи, що міститимуть повний перелік і аналіз кредиторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-