Укрнафта готується до санації - Коболєв

Укрнафта готується до санації - Коболєв

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Наглядова рада ПАТ "Укрнафта" прийняла рішення щодо початку підготовки процедури санації, погодити яку можуть на зборах акціонерів, які відбудуться 7 липня 2016 року.

Про це він сказав на брифінгу за результатами засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Наглядова рада Укрнафти прийняла рішення щодо початку підготовки процедури санації компанії, згоду на яку можуть дати збори акціонерів, які відбудуться 7 липня поточного року", - сказав Коболєв.

Раніше він зазначав, що головна ідея процедури санації полягає в створенні плану дій, який повинен бути розрахований на термін не більше 12 місяців.

Як повідомлялося, раніше керівництво ДФС звернулося в "Нафтогаз" з вимогою розірвати контракт з головою "Укрнафти" Марком Роллінсом. У документі на ім'я голови НАК Андрія Коболєва фіскальна служба вказала на той факт, що податковий борг "Укрнафти" становить 10,6 млрд грн, причому за час керівництва Роллінса він збільшився на 2 млрд. Також ДФС зазначає, що глава "Укрнафти" не вжив жодних заходів щодо погашення боргу (чим порушив українське законодавство), хоча Офіс великих платників податків ДФС неодноразово звертався до Роллінса з цього питання. На початку квітня глава фіскальної служби Роман Насіров повідомив, що "Укрнафта" досі ще не подала до ДФС плану з реструктуризації податкової заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-