АМКУ розібрався з ринком охорони і взявся за гречку

АМКУ розібрався з ринком охорони і взявся за гречку

Укрінформ
Антимонопольний комітет України завершив дослідження ринку охоронних послуг і ухвалив низку рекомендацій Кабінету Міністрів, зокрема, щодо необхідності перегляду нормативно-правових актів, які регулюють цей ринок. Тепер АМКУ починає розгляд причин стрімкого збільшення ціни на гречану крупу.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі АМКУ.

"Антимонопольний комітет, в межах компетенції, досліджує ринки споживчих (у тому числі соціально значимих для населення) товарів і наразі з'ясовує, чи пов'язані причини стрімкого збільшення ціни на крупу гречану із порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції (зловживанням монопольним становищем, антиконкурентними узгодженими діями, недобросовісною конкуренцією тощо)", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що в комітеті триває розслідування за ознаками вчинення виробниками крупи гречаної антиконкурентних узгоджених дій (ч.3 ст.6 Закону «Про захист економічної конкуренції»), розпочате за фактом стрімкого і економічно необгрунтованого збільшення оптово-відпускних цін. На даному етапі органами комітету здійснюються заходи щодо залучення суб'єктів господарювання до справи як відповідачів. У випадку підтвердження фактів наявності порушень на учасників ринку можуть бути накладені штрафні санкції у розмірі до 10% від доходу за попередній фінансовий рік, а також надані рекомендації щодо усунення порушень.

Водночас, АМКУ рекомендував здійснити моніторинг усіх нормативно-правових актів, якими на сьогодні визначено переліки об’єктів та суб’єктів, які мають охоронятись поліцією охорони, іншими надавачами, з метою розроблення та прийняття єдиного переліку об’єктів, який відповідатиме встановленим універсальним критеріям визначення таких об’єктів.

Також, запропоновано напрацювати єдиний універсальний підхід до встановлення критеріїв (умов, підстав, характеристик тощо), за якими будуть визначатися об’єкти, що підлягатимуть охороні поліцією охорони та/або публічними юридичними особами та/чи їх структурними підрозділами (відомча воєнізована охорона, відомча охорона, спеціалізоване охоронне підприємство, спеціальні відомчі підрозділи охорони, служби морської безпеки тощо).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-