Від НАЗК вимагають запустити е-декларації до 1 липня

Від НАЗК вимагають запустити е-декларації до 1 липня

Укрінформ
Transparency International Україна та Центр протидії корупції вимагають від Національного агентства з питань запобігання корупції запустити електронну систему декларування не пізніше 1 липня 2016 року.

Про це йдеться у спільній заяві антикорупційних організацій, повідомляє Укрінформ з посиланням на департамент комунікації Transparency International Україна.

Активісти мають серйозні застереження щодо своєчасного запуску системи. З огляду на численні спроби попереднього уряду та низки парламентаріїв заблокувати запуск системи електронного декларування, члени організацій закликають представників НАЗК негайно розпочати роботу з її запровадження.

«Ми віримо, що НАЗК має всі важелі та можливості для того, аби бути провідним і найбільш ефективним органом протидії корупції в Україні. Ми усвідомлюємо, що представники НАЗК несуть повну відповідальність за основні механізми запобігання корупції в Україні. Тому сподіваємося, що інституція запрацює повноцінно та ефективно, розбудовуючи найвищу довіру до себе», - зазначено у заяві.

Члени організацій наголошують, що запит громадянського суспільства на повноцінну роботу головного інструменту НАЗК – систему електронного декларування статків – зростає з кожним днем. Тому будь-яке відтермінування запуску системи невідворотно призведе до регресу антикорупційної реформи в Україні.

Також провідні антикорупціонери закликали міжнародну спільноту підтримати їх вимоги щодо належного та вчасного старту системи електронного декларування.

Довідково: Transparency International Україна є Представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації  Transparency International, що має понад  90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: обмежити збільшення рівня корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності і доброчесності публічної влади і громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-