Структури Фірташа не завадять продажу ОПЗ - Фонд держмайна

Структури Фірташа не завадять продажу ОПЗ - Фонд держмайна

Укрінформ
Компанія Ostchem, якій Одеський припортовий завод заборгував $193 млн за поставлений газ, не зможе заблокувати приватизаційний конкурс щодо ОПЗ.

Про це заявив голова Фонду державного майна Ігор Білоус під час засідання Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є борг господарського характеру за поставлений заводу газ в 2013-2014 роках підприємствами Фірташа. Це доларовий борг перед підприємством Ostchem. Він становить 193 мільйони доларів за номінальною вартістю, якщо не враховувати пеню та інші речі, які ще потрібно довести в суді. Цього факту ніхто не приховує... Наразі жодної загрози конкурсу немає", - сказав Білоус.

На його думку, інвестор, який прийде на завод, буде розбиратися з усіма господарськими справами підприємства, в тому числі і з боргом.

Як повідомляв Укрінформ, уряд затвердив умови продажу пакету акцій ПАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна акцій ОПЗ становить 13,175 млрд грн. Конкурс відбудеться за умови наявності не менш ніж двох учасників, при цьому один із них має бути нерезидентом. До участі не допускатимуться представники Російської Федерації як країни-агресора.

Компанію Ostchem пов'язують з українським олігархом Дмитром Фірташем.

Фото: Александр Течинский / Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-