Гройсман сказав, кому треба віддати управління дорогами

Гройсман сказав, кому треба віддати управління дорогами

Укрінформ
Управління дорогами треба передати на місцевий рівень, задіявши для цього місцеві кошти та консолідовані ресурси.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у ході робочої поїздки в Одеську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На місцях сьогодні є необхідні кошти для ремонту доріг. Я можу це довести на прикладі будь-якого бюджету, будь-якого міста. Ще є консолідовані ресурси в області, і ваша область, обласна рада приймала рішення про виділення відповідних ресурсів для ремонту доріг. Це означає, що об'єднані джерела дають відповідні суми, ресурси для фінансування", - підкреслив Гройсман.

Він також наголосив на необхідності створення єдиного дорожнього фонду, який буде наповнюватися зі зборів на імпортовані нафтопродукти.

"Це буде спеціальний фонд, який буде наповнюватися з імпортованих нафтопродуктів. Мито, акцизи сплачуються в цей фонд. Далі цей фонд буде за формулою автоматично розподілятися, щоб кожне село, кожен район, кожна область отримала необхідну кількість грошей у відповідності з кількістю кілометрів доріг", - пояснив прем'єр.

"Це буде означати, що ми створюємо постійно діючий механізм незалежно від чиновників у Києві і передаємо управління цими дорогами на місцевий рівень, на рівень ОДА", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-