Держгеокадастр пропонує

Держгеокадастр пропонує "давати" не більше 200 га в одні руки

Укрінформ
У Держгеокадастрі пропонують обмежити до 200 га максимальний розмір ділянки, яку можна буде придбати після запуску земельного ринку.

Про це під час форуму «Agri Invest Forum – 2017” заявив заступник голови Держгеокадастру Ростислав Шманенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Аби уникнути загрози тотальної скупки землі після запуску земельного ринку в Україні, ми пропонуємо обмежити до 200 гектарів максимальний розмір ділянки, яку можна буде придбати. При цьому це має бути не просто земельна ділянка, а сільськогосподарський комплекс», - сказав Шманенко.

За його словами, середня площа ділянки, яка обробляється одним фермером в Україні, сягає 150-200 га. Саме цей показник було взято за критерій.

Окрім цього, аби уникнути скупки земель після запуску земельного ринку, в установі пропонують встановити своєрідне мито на перепродаж.

«Якщо новий власник земельної ділянки захоче її перепродати через рік після придбання, таке мито на перепродаж становитиме 100%, якщо через два – 90. Через 10 років таке мито складатиме 10%», - сказав Шманенко.

Він також наголосив, що такі ініціативи уже передані на розгляд Мінрегіонбуду.

«Ці ініціативи Держгеокадастр уже передав на розгляд віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку», - наголосив службовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-