"Газпром" vs "Нафтогаз": рішення суду очікується не раніше кінця року

Укрінформ
Суд  в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма про умови контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом України" не завершиться у червні поточного року, а триватиме ще понад півроку.

Про це йдеться у свіжому щоквартальному звіті "Газпрома".

«Усні слухання у справі заплановано на вересень-жовтень 2016 р., винесення рішення арбітрами планується наприкінці 2016 р. - на початку 2017 р.», - йдеться у повідомленні.

Раніше слухання передбачалося провести у лютому-березні.

Нагадаємо, "Нафтогаз" та "Газпром" судяться у Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Загальна сума вимог "Газпрома", з урахуванням включення додаткової вимоги - оплати 2,549 млрд доларів за невибрані в третьому кварталі 2015 року обсяги газу за умовою "бери або плати" (take-or-pay), становить 31,759 млрд доларів. Чистий борг за поставки газу в період з 2013-го по 2016 рік "Газпром" оцінює в 2,856 млрд дол. (без урахування пені і штрафів). Раніше в документах "Газпрома" говорилося про борг в 2,2 млрд дол. за поставки в 2013-му і 2014 роках. Таким чином, "Газпром" у сумі боргу за поставки газу вперше склав поставки газу "Нафтогазу" і прямі поставки на окуповані території Донбасу.

Зустрічні претензії "Нафтогазу України" до "Газпрома" становлять близько 23 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-