ЄС чекає від України створення Фонду енергоефективності

ЄС чекає від України створення Фонду енергоефективності

Укрінформ
Створення Фонду енергоефективності, а також ухвалення законів про облік тепла та води є основними кроками, яких Європейський Союз очікує від України у галузі енергозбереження.

Про це під час відкриття ІІ Форуму енергоефективного партнерства заявив керівник Групи підтримки України у Єврокомісії Петер Вагнер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення Фонду енергоефективності, а також прийняття законів про облік тепла та води є тими основними кроками, які ми очікуємо від України і з питань яких ми готові співпрацювати", - сказав Вагнер.

При цьому він підкреслив важливість таких кроків для підвищення рівня життя українців. "Це будуть ті позитивні кроки, які відчує кожен житель України", - сподівається Вагнер.

Як повідомив під час брифінгу віце-прем`єр - міністр  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, презентація Фонду енергоефективності України відбудеться 16 червня.

За його словами, основною метою створення такого Фонду стане залучення дешевих кредитів для енергоощадності, чим зможуть скористатись усі громадяни України, незалежно від доходів.

"У цьому році ми уже виділили майже 800 млн грн на компенсацію теплих кредитів для громадян, але такою можливістю можуть скористатись лише громадяни з достатнім рівнем доходів. Створення Фонду енергоефективності дасть змогу скористатись такими кредитами і громадянам з низьким рівнем доходів, а також – залучити для таких кредитів дешеві кошти, а не під 20%", - зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-