Для модернізації шахт Львівщини з Держбюджету виділять 18 мільйонів гривень

Для модернізації шахт Львівщини з Держбюджету виділять 18 мільйонів гривень

Укрінформ
Оновити зношене обладнання зможе вугільна галузь Львівщини. Для цього ДП «Львіввугілля» вперше за останні роки отримало 8 мільйонів гривень з державного бюджету.

Про це журналістам у шахтарському Червонограді сказав міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вперше за останні роки вдалось виділити із державного бюджету 8 мільйонів гривень для модернізації шахт ДП «Львіввугілля». Ще 10 мільйонів гривень шахтарі отримають  до кінця травня», - зазначив Насалик.

Як повідомили у ДП «Львіввугілля», обладнання на шахтах підприємства відпрацювало свій ресурс на 80 відсотків. Кошти підуть на відкриття трьох низькозольних лав на шахтах Межирічанська, Великомостівська і Степова. Оновлення дозволить збільшити видобуток вугілля на півтори тисячі тонн. І це вугілля не потребуватиме збагачення, а напряму відправлятиметься на енергетичні підприємства.

Завдяки державній підтримці ДП «Львіввугілля» зможе перейти на беззбитковий режим роботи.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик перебуває на Львівщині з робочою поїздкою. Керівник відомства ознайомився з роботою шахти "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" (м. Червоноград), а також провів нараду з керівниками вугільних підприємств Львівської та Волинської областей, представниками профспілок працівників вугільної промисловості  про результати роботи у 2015-2016 роках та перспективи розвитку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-