Прибуток Shell впав майже у 10 разів

Прибуток Shell впав майже у 10 разів

Укрінформ
Чистий прибуток англо-голландської нафтогазової компанії Royal Dutch Shell в першому кварталі 2016 року через низькі ціни на нафту впала в 9,9 раза в річному вираженні і становить 455 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, прибуток на акцію становить 0,07 долара проти 0,69 долара роком раніше. Виручка становила 48,554 мільярда доларів, скоротившись в річному вираженні на 26,1%. У фінансових результатах Shell за лютий-березень враховуються результати BG Group, придбаної у лютому 2016 року.

Збиток Shell у сфері геологорозвідки і видобутку (upstream) у звітному періоді становив 1,35 мільярда доларів проти прибутку в 1,4 мільярда доларів в 2015 році. Видобуток становив 2,828 мільйона барелів на добу, збільшившись в річному вираженні на 11,1%. У сегменті переробки і збуту (downstream) прибуток скоротився на 32% - до 1,7 мільярда доларів. Обсяг продажів нафтопродуктів склав 5,225 мільйона барелів на добу, що нижче за показник річної давності на 1%.

"Ми продовжуємо знижувати рівні наших витрат, щоб управляти фінансовою базою в поточній ситуації низьких цін на нафту", - прокоментував глава компанії Бен ван Берден.

Royal Dutch Shell займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж у 40 країнах світу. У лютому відбулося злиття компанії з британської BG Group plc.

Фото: independent.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-