Кубів чекає на газ по $185

Кубів чекає на газ по $185

Укрінформ
Середня прогнозована ціна імпортного природного газу з травня по грудень 2016 року становить 185,11 долара за тисячу кубометрів.

Про це в ході засідання уряду зазначив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ціна придбання природного газу НАК "Нафтогаз України" розрахована з урахуванням прогнозованої ціни імпортного природного газу. Середня прогнозована ціна імпортного природного газу з травня по грудень 2016 року становить 185,11 дол. за тисячу кубометрів", - зауважив Кубів.

За його словами, така ціна визначена з урахуванням прогнозованої ціни на німецькому газовому хабі, також сюди включено вартість транспортування до західного кордону України через територію Німеччини, Чехії та Словаччини за тарифами, відповідно, європейських операторів газотранспортної системи.

"Ціна 185,11 дол. за тисячу кубометрів утворює оптову ціну 4942 грн за тисячу кубометрів газу. Роздрібна ціна для побутових споживачів та виробників теплової енергії становить 6879 грн, плюс середньозважений тариф на транспортування - 219 грн, плюс середньозважений тариф на розподіл - 513,7 грн, плюс торгова націнка постачальника - 57,4 грн за тисячу кубометрів", - наголосив Кубів.

Перший віце-прем'єр також додав, що коригування ціни на газ дозволить забезпечити планові надходження до державного бюджету: "Ці кошти будуть спрямовані на виплату житлових субсидій, які залишаються головним механізмом забезпечення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-