У Польщі сподіваються, що «Шовковий шлях» зв’яже її з Китаєм

У Польщі сподіваються, що «Шовковий шлях» зв’яже її з Китаєм

Укрінформ
Україна може виконати роль країни, яка сполучить Польщу та країни Балтії з Китаєм завдяки створенню “Шовкового шляху”.

Про це під час візиту до Китаю заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує польське зовнішньополітичне відомство.

“Глава польської дипломатії переконував, що саме Україна може відігравати важливу роль зв’язуючого звена між Польщею, країнами Балтії і Китаєм”,- заявив Ващиковський під час виступу у китайській академії гуманітарних наук.

На його переконання, включення України до проекту “Шовковий шлях” дозволить зміцнити економічні відносини Києва як з Європою так й Азією.

Водночас, він зауважив, що негативний вплив на реалізацію ініціативи “Шовкового шляху” може мати негативний контекст українсько-російських відносин.

Оцінюючи відносини ЄС з Росією Ващиковський наголосив, що Кремль відкидає пропозиції співпраці, попри готовність Євросоюзу на відновлення діалогу з Москвою.

Нагадаємо, альтернативний шлях експорту товарів з України до країн Азії в обхід Росії - новий "шовковий шлях" - був презентований у морському порту Іллічівська 15 січня. У вересні Україна має намір організувати конференцію Ukraine Silk Road summit і презентувати новий громадський проект Silk Link.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-