Марушевська похвалилась новою швидкістю оформлення вантажу на митниці

Марушевська похвалилась новою швидкістю оформлення вантажу на митниці

Укрінформ
Керівник Одеської митниці ДФСУ стверджує, що за півроку тривалість оформлення вантажу скорочена з п'яти годин до менш як однієї години.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці у Фейсбук.

"Реформи, про які ми говоримо, полягають саме у спрощенні процедур для бізнесу. Сьогодні це досягається ручним методом, але проект Відкритий Митний Простір - Open Customs Area передбачає системні зміни, завдяки яким оформлення до 1 години та за ціною в контракті буде можливим для якнайбільшої кількості підприємців", - зазначила Марушевська.

Очільник митниці, що півроку тому очолила цю установу ДФС, навела наступні статистичні дані станом на середину квітня 2016 року.

"Час оформлення товарів з 37 країн, з високим рівнем довіри, на Одеській митниці скоротився у 2016 році на 80% - до 59 хвилин. У тому разі, якщо товар оформляється без огляду, тривалість процедури становить 38 хвилин. А до реформ процедура займала майже 5 годин", - зазначено у повідомленні.

Так само скорочено тривалість оформлення вантажів великих платників податків – до 1 год. 18 хв. (1 год. 07 хв. без огляду). До впровадження реформ на митниці цей показник становив 5 годин 55 хвилин, констатувала Марушевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-