Суд заморозив майно Коломойського в Європі

Суд заморозив майно Коломойського в Європі

Укрінформ
Суд у Лондоні заморозив активи олігарха Ігоря Коломойського і трьох інших українських бізнесменів на суму $380 млн за позовом російської компанії «Татнафта».

Про це повідомляє Bloomberg.

"Ігоря Коломойського і його колегу-мільярдера Геннадія Боголюбова російська нафтова компанія "Татнафта" звинувачувала в захопленні контролю над нафтопереробним заводом спільного підприємства в Україні", - пише видання.

За його даними, майно бізнесменів було заморожене 22 березня. В судовому ордері згадується приватний літак, човен і майно в Англії і Франції. Зокрема, під його дію потрапила розкішна вілла Коломойського у Франції з гектаром землі, а також ще 50 акрів у французькому регіоні Верхня Савойя.

Щодо Боголюбова, то під дію ордера потрапили кілька об'єктів дорогої нерухомості, включно з будинком поруч з Букінгемським палацом у Лондоні вартістю 5,7 млн доларів.

Позов також стосується бізнес-партнерів олігархів - Олександра Ярославського і Павла Овчаренка. Останній керує компанією "Укртатнафта".

"Татнафта" звинувачує олігархів в незаконному розмитті частки росіян у компанії "Укртатнафта", а також несплаті грошей за поставку нафти цієї компанії в 2009 році.

Адвокат Боголюбова Алі Мальок прокоментував позов: "Ми заявляємо, що це вимога, за якою минув строк позовної давності".

"Укртатнафта" створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнефть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. Потім на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до української групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулилася, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-