Борг Януковича: Росія пішла на поступки

Борг Януковича: Росія пішла на поступки

Укрінформ
Україна і Росія досягнули домовленості щодо терміну надання Києвом заперечення проти судового позову щодо "боргу Януковича".

Про це інформує Міністерство фінансів України.

"Незважаючи на нещодавні рішучі заяви Росії, що вона відмовляється надати Україні додатковий час для подання заперечення проти позову, про який клопотала Україна, і що це питання має вирішуватися англійським судом, напередодні самого судового засідання Росія, хоч і з запізненням, але все ж повністю відмовилась від цієї позиції і погодилася надати додатковий час, запитуваний Україною", - повідомляє прес-служба.

Наголошується, що невиправдана початкова позиція Росії викликала необхідність для України звернутися до суду з офіційною заявою про продовження строку для надання заперечення проти позову.

"Проте Українська сторона із задоволенням відзначає, що Росія зрештою визнала доцільність продовження такого строку та прийняла рішення не витрачати час суду на вирішення питання, яке б Росія очевидно програла", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 17 лютого Мінфін Росії подав судовий позов до високого суду Лондона щодо стягнення з України заборгованості за облігаціями на суму $3 млрд.

Як відомо, цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі $3 млрд, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками. На початку січня поточного року Україна домовилася із "Сбєрбанком Росії" реструктуризувати кредити  "Укравтодору" і КБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-