Без ЗВТ з Росією Україна втратить 0,1% ВВП - німецькі радники уряду

Без ЗВТ з Росією Україна втратить 0,1% ВВП - німецькі радники уряду

Укрінформ
Обмін торговельними обмеженнями й скасування режиму вільної торгівлі з Росією коштуватиме Україні зростання дефіциту її зовнішньої торгівлі на 119 млн доларів.

Про це зазначається в аналітичній записці групи німецьких радників українського уряду, що є у розпорядженні Укрінформу.

«Нові обмеження, згідно з нашими підрахунками, приведуть до падіння українського експорту в Росію на 624 млн дол. і зниження імпорту з Росії на 505 млн на рік; таким чином, річний торговельний дефіцит України зросте на 119 млн дол. або 0,1% ВВП», - зазначається в аналізі.

 Російські торговельні обмеження також впливатимуть на багато галузей української економіки, підкреслюється у документі. При цьому три сектори постраждають найбільшою мірою: продукти тваринництва, метали і машини. На ці три сектори припадають 53% від загального очікуваного зниження експорту в Росію, який становить 12,9%.

 Нові торговельні обмеження є ще одним кроком у постійному процесі погіршення торговельних відносин між двома країнами. Результатом цього стало падіння українського експорту в Росію до 4,8 млрд дол. у 2015 році порівняно з 19,8 млрд в 2011 році, тобто практично на чверть. Аналогічна картина поширюється на імпорт з Росії. Таким чином, процес економічної дезінтеграції між двома сусідніми країнами протікає з високою швидкістю, роблять висновок автори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-