Тарифи на залізниці візьмуть під контроль

Тарифи на залізниці візьмуть під контроль

Укрінформ
Новопризначений міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що для  контролю за тарифами "Укрзалізниці" має бути створений незалежний орган на кшталт Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

«Подальше реформування цієї сфері, зокрема створення незалежного органу, що формуватиме залізничні тарифи, очікує прийняття відповідного законодавства. Якщо ми налагодимо нарешті співпрацю із парламентом та утворимо цей орган, щось на кшталт НКРЕКП в енергетиці, то формування тарифів на перевезення буде прозорішим і зрозумілішим. Інфраструктурну частину тарифу регулюватиме ця комісія, а вагонна та локомотивна складові фактично регулюватимуться ринком», - зазначив Омелян.

Він додав, що напруга в питанні формування тарифів, яка існує роками, була викликана тим, що це питання завжди було у віданні виключно самої  "Укрзалізниці".

«Таким чином, ми зможемо уникнути існуючого роками конфлікту інтересів, спровокованого тим, що всі процеси, що відбуваються у сфері залізничних перевезень, замикаються на "Укрзалізниці"», - переконаний міністр.

Окрім того, Омелян сподівається, що йому вдасться подолати спротив у Верховній Раді, через який попередньому урядові не вдалося реформувати дорожню сферу.

«На жаль, через спротив і непорозуміння у Верховній Раді ми її (реформу - Ред.) не змогли реалізувати. Однак я сподіваюся, що цього року нам вдасться зробити все заплановане», - зауважив міністр.

Він уточнив, що на сьогодні вже розроблено дієвий механізм для фінансування галузі та уникнення більшості зловживань.

«Ми розробили та відпрацювали дієвий механізм абсолютно прозорого витрачання коштів. Він дасть можливість уникнути більшості зловживань і корупції у дорожній галузі. Буде створено окрему незалежну прозору структуру - Дорожній фонд, який акумулюватиме кошти на ремонт доріг і буде повністю підзвітний платникам податків», - сказав Омелян.

Як відомо, до призначення міністром 37-річний Володимир Омелян обіймав посаду заступника міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-