Нацбанк судиться з нардепом від

Нацбанк судиться з нардепом від "Самопомочі"

Укрінформ
Національний банк України позивається до народного депутата Павла Костенка ("Самопоміч") щодо захисту ділової репутації.

Позов подано у вівторок, 12 квітня, до Дрогобицького районного суду Львівської області (згідно з місцем реєстрації відповідача), інформує прес-служба регулятора.

"Серед вимог позову Національного банку України: спростування неправдивої інформації та компенсація завданого морального збитку", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують у Нацбанку, нардеп Костенко поширював недостовірну інформацію про зловживання керівництвом НБУ при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

"Національний банк ніколи не здійснював будь-які операції з ОВДП з міжнародним ідентифікаційним кодом ISIN UA4000152441. Продаж ОВДП з портфелю Національного банку у 2015 році здійснювався виключно за ринковими цінами через відкриті та анонімні біржові торги на двох фондових біржах - ПАТ «Фондова біржа ПФТС» и ФБ «Перспектива»", - заявили в НБУ.

У прес-службі регулятора підкреслили, що вся інформація стосовно продажу ОВДП через аукціони на фондових біржах є публічною та розміщена на сайті НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-