У Росії на шведську IKEA завели нову справу

У Росії на шведську IKEA завели нову справу

Укрінформ
У Росії порушено кримінальну справу за статтею «Шахрайство в особливо великому розмірі» щодо шведської компанії ІКЕА.

Як повідомляє КоммерсантЪ, новий поворот стався в багаторічному спорі між компанією ІКЕА і КСХП "Хімки" за 16 га землі, розташованої поряд із гіпермаркетом концерну на Ленінградському шосе.

"Деякі особи, близькі до російського представництва шведського концерну ТОВ "ІКЕА Ханім Лтд", підозрюються в тому, що заволоділи спірною ділянкою "обманним шляхом" за підробленим документом", - зазначає видання.

За даними Ъ, офіційна ціна угоди становила 105 млн руб. Ринкова ж вартість цієї землі, на думку правоохоронців, може становити щонайменше 1 млрд руб. На ділянці збудували «Хімки бізнес парк», офіси в якому власник здає в оренду.

Адвокат IKEA Олександр Хохлов вважає, що справа порушена необґрунтовано. "Щодо проведених експертиз, які нібито встановили факт фальсифікації документа, мені нічого не відомо", - сказав він.

Крім того, влітку 2014 року підмосковною поліцією було порушено кримінальну справу про шахрайство при придбанні компанією ІКЕА земельної ділянки. Зараз вона перебуває у провадженні Слідчого комітету РФ.

Фото: www.retail-loyalty.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-