"Північний потік-2" не вигідний ЄС - Шефчович

Укрінформ
Проект газопроводу "Північний потік-2" не відповідає стратегії Євросоюзу з енергетичної безпеки.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович на міжнародній конференції "Північний потік-2: Енергетичний союз на роздоріжжі" у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

"Згідно з цілями енергетичного союзу, ЄС надаватиме фінансову підтримку лише тим інфраструктурним проектам, які відповідають ключовим принципам енергетичного союзу, включаючи енергетичну безпеку ЄС. Диверсифікація енергетичних джерел та маршрутів є критичним для забезпечення надійного і стійкого постачання в інтересах європейських громадян і компаній. "Північний потік-2", як він нині представлений, не відповідає цим умовам", - переконаний Шефчович.

Він відзначив, що наслідки проекту "Північного потіку-2" очевидно виходять за межі юридичних дискусій.

"Цей проект може вплинути на конфігурацію європейського газового ринку, не дозволяючи доступ для нових джерел постачань або нових постачальників, та збільшивши постачальні спроможності Росії до ЄС. Це посилює занепокоєння", - сказав віце-президент Єврокомісії.

Він нагадав, що занепокоєння стосовно проекту "Північний потік-2" стосуються декількох вимірів: юридичного, геополітичного та економічного.

Віце-президент Єврокомісії наголосив, що "Північний потік-2", як і будь-які інші інфраструктурні проекти, повинен повністю відповідати законодавству ЄС у сферах енергетики, довкілля та державних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-