Будматеріали для Керченського мосту везуть українські судна - експерт

Будматеріали для Керченського мосту везуть українські судна - експерт

Укрінформ
Українські судна доправляють в анексований Крим вітчизняні матеріали для будівництва Керченського мосту і руду для заводів Фірташа.

Про це заявив на прес-конференції в рамках проекту Free Crimea колишній урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Борис Бабін, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Щодо морського сполучення ситуація є найбільш кричущою. Активність громадськості і невизначеність корупційних схем у 2014 році призвели до того, що якийсь час судновласники дійсно боялися заходити в закриті кримські порти, відбулося зниження вантажних перевезень. Але вже у 2015 році маємо іншу динаміку. Сьогодні судна виходять з Южного, Херсона, Миколаєва і прямо йдуть у Керч. Ці судна завозять у Крим матеріали з України для будівництва кримського мосту, завозять на заводи Фірташа руду з українських копалень. І лише завдяки такому прямому сполученню ще працюють заводи Армянська та Красноперекопська", - зазначив Бабін.

Він додав, що якби таких прямих сполучень не було, ці підприємства давно би зупинились.

"Все дуже просто: руда з Житомирщини йде на Южний, Миколаїв, Херсон, там змінюється власник. Відповідні журналістські розслідування були, є факти, дати, назви суден", - заявив експерт, додавши, що цей бізнес повністю курирується українськими силовими структурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-