Кличко обговорив з Гонтаревою ситуацію з банком

Кличко обговорив з Гонтаревою ситуацію з банком "Хрещатик"

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко обговорив з головою Національного банку України Валерією Гонтаревою ситуацію, яка склалася навколо банку "Хрещатик".

Про це Кличко розповів журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Банк "Хрещатик" не є муніципальним, але дійсно велика кількість і "карток киянина", і велика кількість комунальних підприємств Києва отримували банківський сервіс в цьому фінансовому інституті. Сьогодні це велика проблема, ми робимо все для того, щоб із якомога меншими втратами вийти з цієї ситуації, але ключове завдання для нас стоїть, щоб кожен киянин був захищений", - сказав Кличко.

Він повідомив, що мав розмову з цього приводу з головою Національного банку "і зробив ключові акценти".

"Ми повинні зробити все можливе, щоб ніякі кошти з банку не виводилися. Я звернувся до правоохоронних органів відстежувати весь шлях грошей, щоб кожний киянин мав можливість повернути всі гроші, які знаходяться в банку "Хрещатик", - додав мер.

Як повідомляв Укрінформ, правління Національного банку України 5 квітня 2016 року прийняло постанову № 234 про віднесення ПАТ КБ "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних.

У Нацбанку також зазначили, що 98,7% (304 тис. осіб) усіх вкладників ПАТ КБ "Хрещатик" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-