Укрзалізниця інвестує 5,6 мільярдів в оновлення рухомого складу

Укрзалізниця інвестує 5,6 мільярдів в оновлення рухомого складу

Укрінформ
До кінця поточного року Укрзалізниця планує вкласти 5,6 млрд грн в оновлення рухомого складу.

Про це сьогодні під час презентації журналістам головного фінансового документа Укрзалізниці на 2016 рік повідомив в.о  голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Пріоритетним напрямком інвестиційної діяльності ПАТ «Укрзалізниця» є оновлення залізничного рухомого складу. Придбання нового та модернізація наявного парку у 2016 році передбачено на загальну суму 5,6 млрд грн», - повідомив він. 

Зокрема, за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій планується придбати 1100-1300 одиниць напіввагонів на суму 875,2 млн грн, за рахунок власних коштів планується придбати рухомого складу на загальну суму 1,6 млрд грн, у тому числі 31 пасажирський вагон, 270 вантажних вагонів та 55 одиниць колійної техніки.

Планується здійснити модернізацію основних засобів на суму 3577 млн грн, у тому числі модернізацію вантажних, пасажирських вагонів, тягового рухомого складу, колійного та іншого рухомого складу на 3023,7 млн грн, зокрема за рахунок власних коштів на 2926,3 млн грн. 

«Наразі ми тісно співпрацюємо з ЄБРР і Європейським інвестиційним банком, і сподіваємося, що зможемо залучити кошти на електрифікацію пріоритетних залізничних напрямків, зокрема, дільниці Долинська - Миколаїв», - додав Кравцов.

За його словами, в цілому, попри скорочення програм модернізації галузі, у фінплані ПАТ «Укрзалізниця» на 2016 рік збережено соціальну складову для працівників галузі, що є надзвичайно важливо.

«Так, ми скоротили програми капітального будівництва, плани з модернізації по різних господарствах галузі, але ми не проводили скорочення по соціальних статтях», - наголосив Кравцов. При цьому він додав, що у разі стабілізації економічної ситуації в державі загалом і в залізничній галузі зокрема, керівництво компанії працюватиме над переглядом соціальних статей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-