ЗАЕС переводять на

ЗАЕС переводять на "американську безпеку" – контракт з Westinghouse

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" та Westinghouse Electric Company підписали контракт на постачання програмного забезпечення для впровадження американського палива на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє прес-служба української компанії.

"Енергоатом та Westinghouse Electric Company підписали контракт на постачання програмного забезпечення BEACON™ для системи моніторингу активної зони енергоблока № 5 Запорізької атомної електростанції, продовжуючи диверсифікацію постачання палива та супутніх систем для реакторів України", - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" зазначили, що BEACON є передовою технологією, що забезпечує ключові вимірювання показників роботи реактора для забезпечення необхідного рівня безпеки: "BEACON успішно застосовується на енергоблоці №3 Южно-Української атомної електростанції. Поширення використання системи на Запорізьку атомну електростанцію свідчить про впевненість НАЕК "Енергоатом" у спроможності цього програмного забезпечення розраховувати детальний енергорозподіл в активній зоні реактора в режимі реального часу, використовуючи дані контрольно-вимірювальних приладів".

Президент та головний виконавчий директор Westinghouse Денні Родерік заявив, що американська компанія продовжує співпрацю з Україною з питань збільшення видачі потужності енергоблоками АЕС для забезпечення потреби України в електроенергії та диверсифікації постачання ядерного палива та супутніх систем до країни. "Ми сприяємо забезпеченню енергетичної незалежності шляхом диверсифікації", сказав він.

BEACON, запатентована система моніторингу активної зони, яка допомагає гарантувати безпеку при експлуатації реакторів, перебуває в експлуатації з 1990 року і на сьогодні використовується на 50 атомних електростанціях у восьми країнах по всьому світі. Системою BEACON вже напрацьовано понад 400 реактор/років досвіду експлуатації. 5 листопада 2015 року було підписано угоду про тестування системи на ЗАЕС. До робіт з модернізації систем внутрішньореакторного контролю залучено, як і на ЮУАЕС, Северодонецьке НВО "Імпульс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-