Fitch підтвердило дефолтний рейтинг Укрзалізниці

Fitch підтвердило дефолтний рейтинг Укрзалізниці

Укрінформ
У зв'язку з реорганізацією компанії «Укрзалізниця» в ПАТ "Українська залізниця", Fitch спочатку відкликало рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній валюті "C", але в той же час, одночасно присвоїло новій структурі ПАТ "Українська залізниця" той же рейтинг.

Про це повідомляє Fitch.

"Fitch Ratings відкликало рейтинги Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній валюті "C" і довгостроковий РДЕ в національній валюті "RD" (обмежений дефолт). Одночасно Fitch надало ПАТ "Українська залізниця" довгостроковий РДЕ в іноземній валюті "C" і довгостроковий РДЕ в національній валюті "RD", - йдеться в повідомленні.

У агентстві повідомляють, що ці рейтингові дії йдуть за реорганізацією "Укрзалізниці" в публічне акціонерне товариство "Українська залізниця". Відповідно, Fitch більше не рейтингує "Укрзалізницю".

ПАТ "Українська залізниця" є правонаступником "Укрзалізниці", шести регіональних залізничних компаній країни і інших підприємств в секторі залізничного транспорту (разом "група Укрзалізниця"), відносно яких була проведена реорганізація у рамках реформування залізничного транспорту України в 2010-2019 рр. Після реорганізації Fitch відкликало рейтинги "Укрзалізниці" і присвоїло рейтинги новій структурі, ПАТ "Українська залізниця", з застосуванням такого ж підходу по рейтингуванню кредитово-пов'язаних компаній держсектора згідно методології агентства по компаніях держсектора.

Довідка. ПАТ "Українська залізниця", нова публічна акціонерна компанія з 100% державною власністю, почала діяльність 1 грудня 2015 р. До неї перейшли фінансові, юридичні і операційні зобов'язання групи "Укрзалізниця". Сюди входять єврооблігації "Укрзалізниці" на 500 млн долл з погашенням у 2018 р. і структуровані як облігації Shortline Plc, що є участю в кредиті, а також інший борг групи "Укрзалізниця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-