Штати

Штати "розпаковують" нафтові свердловини

Укрінформ
Американські сланцеві компанії відновлюють видобуток нафти на раніше заморожених свердловинах, що може сприяти падінню цін.

Як пише Reuters, розконсервувати свердловини вирішили Oasis Petroleum і Pioneer Natural Resources.

"Деякі американські сланцеві виробники нафти, в тому числі Oasis Petroleum (OAS.N) і Pioneer Natural Resources Co (PXD.N), активізують пробурені, але незадіяні свердловини", - йдеться в повідомленні.

Йдется про свердловини, які були пробурені, але на яких компанії не приступили до видобутку з використанням дорогого методу гідророзриву.

Представники обох компаній підтвердили, що мають намір задіяти всі резервні свердловини. Pioneer Natural Resources розраховує відновити 85% видобутку при мінімальній окупності, а Oasis Petroleum зможе вийти на рівень 70% видобутку при ціні $50 за барель у цьому році і $47 за барель - в наступному, пише Reuters.

Oasis Petroleum добувала у 2015 році в середньому по 50 тис. барелів на день, а Pioneer Natural Resources - 204 тис. барелів на день.

За останні шість місяців, за даними аналітика Алекса Бікера з Wood Mackenzie, кількість законсервованих свердловин в основних сланцевих регіонах Техасу - Голок-Форді, Вулфкемпі та Боун-Спринзі - знизилася на третину. Він оцінює загальну кількість таких свердловин у цих регіонах приблизно в 600 штук при нормі у 850.

За оцінкою президента Техаської асоціації незалежних виробників і власників роялті Еда Лонганекера, 660 свердловин будуть щодоби давати від 100 тис. до 300 тис. барелів додаткових поставок.

Сланцеві компанії стали припиняти розробку нових свердловин після початку обвалу цін на нафту влітку 2014 року. У 2016 році Continental Resources, Devon Energy і Marathon Oil мали намір скоротити видобуток приблизно на 10%, а EOG Resources — на 5%.

Генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі зазначив наприкінці лютого, що сланцеві компанії зі США можуть легко збільшити видобуток, якщо ціни зростуть через скорочення видобутку в інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-