Яценюк вимагає від керівництва Укрнафти план фінансової стабілізації

Яценюк вимагає від керівництва Укрнафти план фінансової стабілізації

Укрінформ
Глава уряду Арсеній Яценюк вимагає від керівництва ПАТ «Укрнафта» план фінансового оздоровлення компанії.

Про це Прем'єр-міністр сказав на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібен план фінансової стабілізації Укрнафти. Такий план має бути розроблений за погодженням з Нафтогазом та Державною фіскальною службою і Міністерством економіки. Часу немає. Нам потрібне конкретне і чітке рішення, як стабілізувати компанію», - заявив Яценюк.

Він наголосив, що такий план має бути ухвалений попри падіння світових цін на нафту. 

«Компанія, де держава має 51% акцій, повинна розвиватися та платити податки. Треба вийти з цієї складної ситуації. Я очікую від керівника компанії рішення», - підкреслив Яценюк.

Водночас голова правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс різко розкритикував практику зупинення спецдозволів Державною службою геології та надр України. Він наголошує, що від таких рішень у державі не виграє ніхто.

Про це повідомляє прес-служба компанії

«В умовах зниження світових цін на нафту зупинення дії спеціальних дозволів є найбільш радикальним заходом, від якого не виграє ані компанія, ані держава. Практика відкликання спецдозволів зменшить податкові надходження до бюджету. Це не дозволить компанії виконати існуючі податкові зобов'язання, сплачувати поточні щомісячні податки до державного та місцевих бюджетів, оскільки обсяги видобутку нафти й газу будуть значно меншими», - наголошує Роллінс.

Він підкреслив, що, незважаючи на довготривале зниження світових цін на нафту, після призначення нового менеджменту ПАТ «Укрнафта» відновило сплату поточних податків і наприкінці 2015 року погасило заборгованість за дивідендами.

«Незважаючи на довготривале зниження світових цін на нафту, компанія прагне видобувати нафту і реінвестує в активи для збільшення видобутку вуглеводнів. Після призначення нового менеджменту ПАТ «Укрнафта» відновило сплату поточних податків і наприкінці 2015 року погасило заборгованість за дивідендами перед мажоритарним акціонером», - зазначив Роллінс. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-