Борги за газ: Зубко готує

Борги за газ: Зубко готує "революцію" в системі

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку готує законопроект, яким буде реструктуризовано борги комунальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України". 

Про це під час Години запитань до уряду сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз готуємо законопроект. І я очікую на підтримку народних депутатів. Для того, щоб, в першу чергу, реструктуризувати борги комунальних підприємств перед Нафтогазом, для того, щоб держава могла провести ті розрахунки, які є у держави, перед комунальними підприємствами і, саме головне, змінити ту систему, яка напрацьовувалась десятиріччями і яка не дозволяє сьогодні встановити нормальне право поведінки на ринку, навіть при прийнятті закону про ринок природного газу", - зазначив Зубко. 

За словами міністра, впровадження цього закону сприятиме скороченню вдвічі споживання газу, надходженню додаткових інвестицій та створенню нових робочих місць.

"Ефект впровадження - це фактично скорочення в два рази споживання газу на індивідуальне опалення і опалення багатоповерхівок, додаткові інвестиції, додаткове створення 100 тис. робочих місць і, саме головне, зменшення валютного навантаження на платіжний баланс України", - зауважив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-