Суд із Газпромом: Нафтогаз заплатить €4 мільйони норвезьким юристам

Суд із Газпромом: Нафтогаз заплатить €4 мільйони норвезьким юристам

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» розпочинає закупівлю юридичних послуг норвезької юридичної компанії Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA для супроводження арбітражних проваджень з Газпромом. 

Нафтогаз вже має успішний досвід співпраці з цією юркомпанією у 2014 та 2015 роках, а сама компанія має успішний досвід ведення справ проти Газпрому.

Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.

«Для забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між НАК «Нафтогаз України» та ПАТ«Газпром» Нафтогаз розпочинає закупівлю юридичних послуг за переговорною процедурою відповідно до п.7 ч.2. ст.39 Закону України «Про здійснення державних закупівель». Під час урегулювання спору є необхідність продовження співпраці з Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA», - зазначають у Нафтогазі.

Очікувана вартість закупівлі юридичних послуг становить 4 млн євро. Строк надання послуг - до 31 грудня 2016 року.

Повідомляється, що вибір норвезької компанії був зумовлений її успішним досвідом ведення справ у сфері енергетики та природного газу в інтересах покупців енергоресурсів, наявності позитивного досвіду в представництві клієнтів у газових спорах.

Зокрема, у 2014 та 2015 роках Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA супроводжувала арбітражні провадження за позовом Нафтогазу до Газпрому, у інших судах та органах іноземних держав, іноземних чи міжнародних арбітражах, а також під час переговорів, які проводяться з представниками іноземних компаній, органів іноземних держав, іноземних чи міжнародних арбітражів.

Крім того, компанія Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA представляла інтереси покупців газу в понад 20 арбітражних провадженнях щодо ціни на газ, а також у близько 40 офіційних переговорах щодо перегляду ціни на газ, починаючи з 2001 року. Компанія також має успішний досвід ведення справ проти Газпрому. Зокрема, Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA супроводжувала арбітражне провадження у справі RWE CZ проти Gazprom Export. Провадження завершилося у 2013 році винесенням рішення на користь RWE. Компанія також має значний досвід позасудового врегулювання спорів щодо зміни ціни на газ.

Клієнтами компанії є три найбільших імпортера газу в Німеччині, найбільші імпортери газу в Італії, Франції, Бельгії, Австрії та Чехії, а також голландські та шведські імпортери газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-