Україна і Туреччина мають розбіжності щодо ЗВТ - Микольська

Україна і Туреччина мають розбіжності щодо ЗВТ - Микольська

Укрінформ
Україна та Туреччина мають розбіжності у погляді на лібералізацію торгівлі при укладенні Угоди про вільну торгівлю, але шукатимуть компроміс.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, інформує прес-служба відомства.

"Україна та Туреччина мають різні підходи до лібералізації торгівлі при укладенні Угоди. Тому, дуже важливо знайти компромісні рішення для відстоювання національних інтересів з урахуванням поточної економічної ситуації. У зв'язку з цим, за пропозицією української сторони, переговірники попередньо визначили та обговорили пріоритетні товари для лібералізації доступу на ринки обох країн", - зазначила Микольська.

Вона додала, що Туреччина повністю підтримує той курс реформ, які провадяться сьогодні в Україні.

У міністерстві відзначають, що за підсумками 2015 року Туреччина є третім торговельним партнером України.

"Загальний обсяг торгівлі у 2015 році становив 4 млрд доларів США, що нижче ніж у 2014 році на 22 відсотки. Разом із цим між нашими країнами спостерігається зростання обсягів торгівлі послугами (на 10% у порівнянні з 2014 роком). Торговельне сальдо в торгівлі з Туреччиною залишається позитивним і становить 1,9 млрд доларів США", - підкреслила Микольська.

Вона також зазначила, що сторони взаємно зацікавлені в поліпшенні цих показників шляхом укладення Угоди про вільну торгівлю та готові інтенсифікувати свої зусилля для просування переговорного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-