У Мінекономіки підрахували зиск від просування в Doing Business

У Мінекономіки підрахували зиск від просування в Doing Business

Укрінформ
Підвищення України в рейтингу Світового банку Doing Business як мінімум на 10 позицій дозволить додатково залучити інвестицій на $600 млн.

Про це на брифінгу "У ТОП-50 країн рейтингу Doing Business за 80 днів?" сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується обсягу інвестицій, які приходять з підняттям в рейтингу Doing Business, то в середньому підняття на 10 пунктів означає близько $600 млн інвестицій", - зазначила Клименко.

За її словами, це приблизні показники, адже багато чого залежить від країни: "Ви маєте розуміти, що в нас є анексія Криму та складна ситуація на Сході країни, тобто інвестори дивляться не тільки на певні макроекономічні показники, а на безпеку своїх інвестицій".

Заступник міністра також наголосила, що "дорожня карта" по просуванню України в рейтингу Doing Business та в рейтингу інвестиційної привабливості була розроблена Кабінетом міністрів та затверджена в грудні 2015 року.

"З тих пір ми працюємо над розробкою законопроектів, які необхідно прийняти в рамках цього рейтингу для того, щоб Україна потрапила в ТОП-20", - сказала Клименко.

Вона нагадала, що для поліпшення бізнес-середовища в Україні необхідно прийняти близько 43 законопроектів, з них 23 - треба ухвалити до кінця травня 2016 року.

"На даний момент 11 з них (законопроектів - ред.) вже зареєстровано у Верховній Раді. Два з них прийнято за основу. Всі інші законопроекти просто зареєстровані і знаходяться на різних стадіях. 12 законопроектів знаходяться на тій стадії, коли можуть бути зареєстровані у ВР", - повідомила Клименко.

Крім того, наголосила заступник міністра, уряд та парламент спільними зусиллями повинні показати, що Україна має потенціал піднятися в рейтингу: "Щоб це був позитивний сигнал для інвесторів та для бізнесу за кордоном".

Якщо ж не буде позитивних сигналів іноземним інвесторам, то, на переконання Клименко, навряд чи в Україну прийдуть інвестиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-