Яценюк  розповів про

Яценюк розповів про "історичний експорт" до Китаю

Укрінформ
Минулого року експорт аграрної продукції до Китаю досяг 1,2 млрд доларів, що удвічі більше ніж у 2014 році.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з головою правління Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів Сунь Баем, повідомляє Урядовий портал.

"У минулому році вперше за історію українсько-китайських відносин обсяг експорту української аграрної продукції до Китаю досяг 1,2 мільярда доларів, - що вдвічі більше за показники 2014-го. КНР посіла перше місце серед країн за обсягом експорту сільгосппродукції. Експорт аграрної продукції з України в усі країни-члени Європейського Союзу становить 4,2 мільярда доларів", - наголосив Яценюк.

Глава уряду відзначив високий рівень двостороннього співробітництва між Україною і Китаєм: "Він полягає не тільки в наших добрих відносинах, а й у конкретних цифрах".

Яценюк також висловив вдячність партнерам із КНР за сприяння в запуску нового "Шовкового шляху" для транзиту українських товарів до Китаю.

"У нас із вами є конкретний результат, і необхідно далі розвивати двостороннє співробітництво, збільшувати обсяги економічного співробітництва і створювати більше робочих місць в Україні та Китаї", - додав він.

Під час зустрічі було обговорено питання подальшої реалізації українсько-китайських проектів у галузі сільського господарства, а також співпраці в інфраструктурній сфері. Сунь Бай наголосив на значному інтересі Китаю в розширенні експорту української агропромислової продукції до КНР, а також в інвестиціях в українську аграрну сферу, портову логістику та проекти, пов’язані з новим «Шовковим шляхом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-