ЄС і Німеччина дадуть гроші українському Фонду енергоефективності - Зубко

ЄС і Німеччина дадуть гроші українському Фонду енергоефективності - Зубко

Укрінформ
Україна у питанні створення Фонду енергоефективності має реальну підтримку Європейського Союзу та уряду Німеччини. Зокрема, Берлін готовий виділити на це 25 млн євро.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Зараз є підтримка від Європейського Союзу та уряду Німеччини, які допомагали нам у розробці концепції Фонду. Вони бачать, що Україна зацікавлена у реалізації цього проекту. Держава вкладає кошти з бюджету, є муніципальні програми, які компенсують відсотки по «теплих» кредитах. Найголовніше, що є бажання громадян брати кредити, утеплюватися, економити», - сказав Зубко.

Він підкреслив, що як Німеччина, так і ЄС готові виділяти кошти.

«Уряд Німеччини уже задекларував, що він зможе надати у Фонд до 25 млн євро. Європейський Союз також демонструє готовність надати кошти для наповнення цього Фонду. Вже почалася практична робота за проектом: уряд Німеччини фінансує аналітичну групу, яка буде займатися розробкою моделі Фонду енергоефективності», - зазначив віце-прем'єр.

Він також розповів про вже сформовану концепцію Фонду. «Це не державна установа. Фонд - це два окремі рахунки, на які надходять кошти з державного бюджету і бюджету донорів. Є наглядова рада, до якої входять і представники донорів, і представники державних установ, і представники тих, хто займається енергоефективністю: Державне агентство з енергоефективності, асоціації тепловиків, інші учасники ринку», - зазначив Зубко.

За його словами, саме наглядова рада визначатиме політику, яким чином компенсувати ту чи іншу частину кредитів на реалізацію проектів з енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-