Російські нафтовики попросять Путіна не скорочувати видобуток

Російські нафтовики попросять Путіна не скорочувати видобуток

Укрінформ
Керівники російських нафтогазових компаній на нараді з президентом Росії Володимиром Путіним виступлять проти скорочення видобутку нафти.

Про це розповіли РБК джерела в "Газпром нафта", "Лукойлі" і "Башнефть"

Варто відзначити, що серед запрошених на нараду у російського президента глави "Роснафти" Ігор Сєчін, "Газпром нафти" Олександр Дюков, "Башнафти" Олександр Корсик, Лукойлу Вагіт Алекперов, гендиректор "Зарубіжнафти" Сергій Кудряшов.

Про заморожування видобутку міністр енергетики Олександр Новак 16 лютого попередньо домовився з трьома країнами ОПЕК — Саудівською Аравією, Катаром і Венесуелою.

Іншою темою наради у Путіна має стати приватизація держактивів у нафтовій галузі, насамперед, держчастки "Башнефть". Третя тема, яку планують обговорити з президентом РФ нафтовики, - перспектива зростання податкового навантаження.

Раніше Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар домовилися про готовність зберегти видобуток нафти в середньому в 2016 році на рівні січня, якщо інші виробники приєднаються до такої ініціативи. Щоправда, міністр нафти Ірану Біжана Зангане заявив, що пропозиції заморозити видобуток нафти є "нереалістичними" і "сміхотворними". А держсекретар ОПЕК Абдалла Салем Ель-Бадрі закликав США приєднатися до діалогу щодо заморожування видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-