«Сбербанк Росії» хоче стягнути з Ахметова $10 мільйонів

«Сбербанк Росії» хоче стягнути з Ахметова $10 мільйонів

Укрінформ
ПАТ «Сбербанк Росії» звернувся до запорізького суду із заявою про надання дозволу на примусове виконання рішення Арбітражного суду Ростовської області про стягнення заборгованості з ПАТ «Запоріжсталь» на суму 249,32 млн грн.

Про це йдеться у судовій ухвалі Заводського районного суду міста Запоріжжя.

"25 січня 2016 року до суду надійшла заява про вжиття заходів забезпечення клопотання, в якому зазначено, що предметом розгляду є клопотання ПАТ «Сбербанк Росії» про визнання на території України та надання дозволу на примусове виконання рішення Арбітражного суду Ростовської області від 09.06.2014 р. №А53-2188/14 про стягнення з ПАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» заборгованості на загальну суму $10,397 млн, що станом на 23 жовтня 2015 року за офіційним курсом НБУ становить 249,325 млн грн", - йдеться в ухвалі.

Крім цього, «Сбербанк Росії», підкресливши відсутність у боржника фінансової можливості виконати рішення, попросив накласти арешт на рухоме і нерухоме майно або поточні рахунки ПАТ «Запоріжсталь».

"За даними балансу підприємства на 31 листопада 2014 року у рядку «гроші та їх еквіваленти» відображено, що залишок грошових коштів на звітну дату складає 190,56 млн грн. Крім цього, станом на 27 жовтня 2015 року «Forbes Україна» у розділі новини заявили про те, що ПАТ «Запоріжсталь» відключають від електроенергії за борги", - відзначають в ухвалі.

Запорізький суд у задоволенні заяви «Сбербанк Росії» відмовив.

"У задоволенні заяви ПАТ «Сбербанк Росії» про вжиття заходів забезпечення клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення Арбітражного суду Ростовської області від 09.06.2014 р. про стягнення заборгованості з ПАТ «Запорізькій металургійний комбінат «Запоріжсталь» шляхом накладення арешту на рухоме і нерухоме майно або поточні рахунки публічного акціонерного товариства «Запорізькій металургійний комбінат «Запоріжсталь» відмовити", - зазначено в ухвалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-