ОПЕК покликала США на переговори щодо замороження рівня видобутку нафти

ОПЕК покликала США на переговори щодо замороження рівня видобутку нафти

Укрінформ
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) запросила США приєднатися до переговорів про замороження рівня видобутку нафти.

Про це повідомив генсек організації Абдалла Салем ель-Бадрі, передають "РИА Новости".

"Я розмовляю з ЄС. Я говорю з росіянами. Я розмовляю з китайцями, я говорю майже з усіма, крім США. Все, чого я хочу, це діалогу", – сказав він.

Раніше директор Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Бірол, заявив, що США збережуть лідируючу позицію щодо нарощування видобутку нафти.

"Зростання видобутку в США сповільниться на 4,1 мільйона доларів у день. Але США продовжать лідирувати в частині збільшення видобутку", - зазначив він.

Бірол також навів прогноз щодо Росії. За його даними, там у найближчі шість років очікується найбільше падіння видобутку нафти.

"Це пов'язано з знеціненням рубля і впливом санкцій", – додав директор IEA.

Згідно з прогнозом Intelligent Energy Group, США в 2016 році будуть більше всіх інших країн нарощувати видобуток нафти. Частка в загальному обсязі зростання серед країн, що не входять в ОПЕК 60% або 500 тисяч тонн щодня.

Таким чином, домовленості з Сполученими Штатами могли б стабілізувати ринок, на якому спостерігається гострий надлишок нафти, проте діалог з ОПЕК неможливий, оскільки Міненерго країни не має законних підстав впливати на рівень видобутку нафти приватних виробників.

Нагадаємо: раніше члени організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і Росія провели переговори щодо узгодження обсягів видобутку нафти, щоб зупинити зниження цін.

Спільну саудівсько-російську ініціативу підтримали Венесуела, Катар, Кувейт і ОАЕ. У той же час Іран відмовився приєднатися до досягнутої країнами угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-