Україна та Саудівська Аравія будуватимуть літаки в пустелі

Україна та Саудівська Аравія будуватимуть літаки в пустелі

Укрінформ
Представники українського авіабудівного ДП "Антонов" та Саудівської Аравії підписали остаточну угоду на спільне виробництво літаків марки Ан для Саудівської Аравії.

Про це повідомляє прес-служба підприємства

"По суті, ми підписали дорожню карту, в якій чітко прописані часові рамки, фінансові умови зі створення першої партії літаків Ан-132, Ан-148 та їхніх модифікацій", - зазначив перший віце-президент компанії Олександр Коцюба.

Саудівська Аравія обіцяє буквально посеред пустелі збудувати авіаційний завод для виробництва українських літаків. "Ми тут, у Саудівській Аравії, працюємо з різними держустановами і скоро розпочнемо цю роботу", - запевнив керівник "Такнія-Аеронавтікс" Алі Мохамед Аль-Гамді.

В Укроборонпромі, до якого належить ДП "Антонов" прогнозують подальший розвиток військово-технічого співробітництва із Саудівською Аравією.

"Слідом за авіацією підтягнеться і вітчизняне танко- та суднобудування. Саудівська Аравія - багата країна, вона готова витрачати мільярди доларів на свою безпеку. Саме тут проходить найбільша на Близькому Сході виставка військового обладнання", - каже керівник Укроборонпрому Роман Романов.

Нагадаємо, "Антонов" бере участь у виставці AFED-2016, яка 21-28 лютого проходить в м. Ер-Ріяд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-